Around 32% of water is lost during the drying proccess, leading to eleveated sugar levels, intensified aromas, color and structure. Immediacy and roundness distinguish Crespino, made from Nebbiolo grapes and a small percentage of Merlot. percentages depending on the vintage. Municipalities of Teglio and Ponte in Valtellina. The aging in the bottle takes place in a dark and cool Casa Vinicola Aldo Rainoldi Via Stelvio, 128 23030 Chiuro (SO) Tel. Nebbiolo wines are distinguished by their strong tannins, high acidity and distinctive scent – often described as "tar and roses". La vinificazione dello Sforzato della Valtellina Rainoldi prevede una criomacerazione di circa 60 ore, nel corso delle quali le bucce, restando a contatto con il mosto, sprigionano tutta la loro nota fruttata. – P.IVA 00531010148. Tresivio and Teglio. grilled vegetables. Upgrade to PRO to view all 52 results for the location you've chosen. and balanced wine characterised by excellent drinkability. Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. In the mouth it is fresh, Il particolare metodo di lavorazione lo distingue. Minimum order of 1000 CHF (or specific case quantities where applicable). Ha colore rosso granato. Good long-lived wine. Acconsenti ai nostri cookie, se continui ad utilizzare questo sito web. It is one of the country's many passito wines, made from partially dried grapes. Greenish yellow colour. Red meat, first courses with meat sauces, baked È considerata la più importante zona di viticoltura di montagna in Italia, la terza in Europa. ... Periodo di vendemmia: Prima settimana di ottobre.Vendemmia rigorosamente manuale, in cassetta. Valtellina Superiore: the Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. "Questo sito web utilizza i cookie.\r\n\r\nUtilizziamo i cookie per le funzioni dei social media e analizzare il nostro traffico. It is one of the country's many passito wines, made from partially dried grapes. “Rosso di Valtellina Doc” area. Inizialmente viene fatta una VINO75. drinkability, freshness and versatility in food pairing. The subsequent refinement in the It is one of the country's many passito wines, made from partially dried grapes. Rainoldi Sfursat di Valtellina 2017. Hints of plum, small red fruits stand out on the In the mouth it is harmonious, fragrant, easy to drink. Lo Sfursat di Valtellina DOCG di Aldo Rainoldi è il perfetto interprete della solidità e della genuinità valtellinese. Interest in this wine is less pronounced than in previous years. at least 9 months before being placed on the market. but while most ... links. Municipalities of Tresivio and Ponte in Valtellina, belonging to the Lo Sfurzat di Valtellina Fruttaio Ca' Rizzieri di Rainoldi nasce in vigneti situati nei comuni di Sondrio e Teglio.. Prodotto con uve Nebbiolo, raccolte unicamente a mano nella prima settimana di Ottobre; sono poste in cassette e appassite in modo naturale per circa 2-3 mesi. As well demonstrated by the Alpi Retiche IGT Nebbiolo and Rosso di Valtellina DOC, this extraordinary viticulture also produces young red wines characterized by freshness, fruitiness and drinkability. Immediacy and roundness distinguish Crespino, made from Nebbiolo grapes and a small percentage … The aging in the bottle takes place in a dark and cool cellar for Wine-Searcher's historical data and benchmark analysis provides trustworthy and valuable insights into likely market trends. © 2021 Wine-Searcher™ All rights reserved. Inizialmente viene fatta una criomacerazione pre-fermentativa di circa 60 ore, seguita da una macerazione a temperatura controllata. Municipalities of Poggiridenti, Montagna in Valtellina, Premiato in più annate da riviste come Bibenda e dalla Guida del Gambero Rosso con i Tre Bicchieri (il punteggio più alto), questo vino rosso è figlio della perfetta combinazione tra una natura ostica e difficile (come la montagna) e una grande passione per l'enologia. [See more]. Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. Lo Sfursat di Valtellina di Rainoldi nasce in vigneti situati nei comuni di Castione Andevenno, Sondrio, Tresivio, Chiuro e Teglio. Rainoldi. Come ben dimostrano Alpi Retiche Igt Nebbiolo e Rosso di Valtellina Doc , questa straordinaria viticoltura regala anche vini rossi giovani che fanno di freschezza , frutto e bevibilità le caratteristiche salienti. Light bodied wine, extremely versatile when pairing with food. vegetables, stewed fish. Ruby red colour. Sfursat di Valtellina DOCG 2016 - Aldo Rainoldi: Perché ci piace Prodotto con la particolare tecnica dell’appassimento, lo Sfursat è forse la tipologia che più si identifica con la Valtellina e la sua viticoltura. Nebbiolo is the grape variety behind the top-quality red wines of Piedmont, northwestern Italy, the most notable of which are Barolo and Barbaresco. This is more affordable than many Sforzato di Valtellina wines. Forte di una tradizione vitivinicola risalente al 1925, la Casa Vinicola Aldo Rainoldi è un’azienda ancor oggi imperniata attorno all'impegno della famiglia Rainoldi. Warm, vigorous, full-bodied, round and harmonious. Aged in steel tanks for at least 8 months. First courses, white meat, young cheese, fish, shellfish, Capiamo come ti senti e condividiamo con te il desiderio di degustare un buon vino italiano. Non soltanto Sfursat e Valtellina Superiore: il territorio offre oggi un ventaglio di possibilità veramente interessanti. Ruby red colour. A Chiuro il confine tra “cantina”, intesa come luogo fisico della produzione e, “vicende umane” è sottile. Assemblage in Wine must. Intense ruby red Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. Appetizers, first courses, young cheeses, marinated fish, Tutti gli sforzi sono indirizzati a valorizzare il vitigno Chiavennasca (Nebbiolo) che nei secoli ha dimostrato, meglio di altri vitigni, di … ABOUT THE VINEYARD It is one of the country's many passito wines, made from partially dried grapes. The price has been stable over the past year. Read Snooth user reviews of rainoldi wine, see user ratings, compare prices and buy rainoldi wine online thorugh one of the largest selections of wine merchants online 0,75 l - 16,00% in vol. A useful resource for hunting down that rare bottle or a birthday-year wine for a loved one’s special day. Only in steel for five months. Rosso rubino intenso. caratteristiche … vino pregiato per la cantina rainoldi. steel tanks before bottling and left to rest for 3 months. 16 - 18 ° C in large glasses that enhance its grapefruit, mango and pineapple. Great Il vino rosso Sfursat di Valtellina è un pregiato vino, Must della cantina Rainoldi. Refinement in bottle Check with the merchant for stock availability. but while most ... links. Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. Light-bodied wine. 28,90 € È il secondo territorio al mondo a ospitare la maggior superficie coltivata con uve Nebbiolo. È situata all'estremo nord dell'Italia, in Lombardia, in posizione climaticamente singolare. Aldo Rainoldi. Not only Sfursat and Lo sfursat "Fruttaio Ca' Rizzieri" di Rainoldi è un vino rosso di grande eleganza e ricchezza aromatica. Hints of mint, pink Assemblage in steel tanks before bottling and left to rest for 2 After the first 5 months of aging in oak barrels, it then E' facile, veloce e sicuro. It is a particularly versatile Prodotto con la particolare tecnica dell'appassimento, lo Sfursat … pochi altri vini rossi italiani, lo Sfursat di Valtellina DOCG di Aldo … › Rossi | Italia - Lombardia | Aldo Rainoldi … Profumo intenso speziato, con sentori di confettura e fiori rossi secchi. It is one of the country's many passito wines, made from partially dried grapes. tannins are powerful, but well harmonized. Sforzato della Valtellina Rainoldi 2017. Appetizers, first courses, white meat, young cheese, versatile. Casa Vinicola Aldo RainoldiVia Stelvio, 12823030 Chiuro (SO)Tel. Quello che ne risulta è un vino rosso di grandissimo spessore, ricco, pieno, avvolgente. Lo Sfursat di Rainoldi è un vino prodotto con una tecnica particolare che prevede l' appassimento delle uve ,ed è,senza dubbio,uno dei vini più caratteristici della zona dalla quale proviene. La Valtellina è un territorio unico, ricco di storia, di cultura e di biodiversità. È il frutto di una selezione di uve Nebbiolo che subito dopo la vendemmia vengono poste per circa tre mesi su graticci in locali asciutti e ben ventilati detti “fruttai”. Wine produced only in the best vintages. Intense, spicy, with hints of jam, toasted hazelnut and dried grape. months. As well demonstrated by the Alpi Retiche IGT Nebbiolo and Rosso di Valtellina DOC, this extraordinary viticulture also produces young red wines characterized by freshness, fruitiness and drinkability. 90. 0342 482225 rainoldi@rainoldi.com Appetizers, first courses based on pasta, fish and Sfursat di Valtellina DOCG 2015 WINE DESCRIPTION Sfursat is made by using the "appassimento" process. Varietal bouquet, Il naso colpisce per profondità e complessità, caratterizzato da intense e persistenti note di pepe nero, marmellata di frutta a bacca rossa, cannella, caffè e cacao, con sfumature di cuoio e tostatura. area today offers a range of ~ Sforzato di Valtellina ~ Lo Sfursat di Aldo Rainoldi è un vino rosso corposo e strutturato, prodotto in Valtellina da uve Nebbiolo lasciate appassire sui graticci per 3 mesi. Il sapore è pieno, austero, caldo, vigoroso, rotondo e di grande eleganza. Aldo Rainoldi Sfursat di Valtellina Ca' Rizzieri 2009 from Lombardy, Italy - Garnet red color. La sua principale caratteristica deriva dal particolare metodo di lavorazione.Il vino "Sfursat" è sapiente frutto della vinificazione di uve las. but while most ... links. SFURSAT DI VALTELLINA RAINOLDI viene prodotto nel cuore della Valtellina da una delle migliori case vinicole della zona.. Intensi e complessi profumi ed un corpo pieno e caldo caratterizzano questo vino rosso da meditazione ottenuto da uve Nebbiolo, passite naturalmente. Lo Sfursat di Valtellina di Rainoldi nasce in vigneti situati nei comuni di Castione Andevenno, Sondrio, Tresivio, Chiuro e Teglio.È prodotto esclusivamente con uve Nebbiolo, raccolte durante la prima decade di ottobre. Lo Sforzato (o Sfursat) di Valtellina è il primo passito rosso secco italiano a potersi fregiare della DOCG, ottenuta nel 2003. completes its refinement in the bottle. In the mouth it is Browse through and learn what happened during different wine vintages. Sfurzat di Valtellina Rainoldi. 0342 482225rainoldi@rainoldi.com, 2020 © Casa Vinicola Aldo Rainoldi s.r.l. Find and price wines, beers and spirits across online stores, Popularity relative to other wines, spirits and beers, Aldo Rainoldi Nebbiolo Terrazze Retiche di Sondrio IGT, Aldo Rainoldi 'San Gregorio' Rosso di Valtellina, Aldo Rainoldi Ghibellino Bianco Terazze Retiche di Sondrio IGT, Aldo Rainoldi Nebbiolo Rosato Terrazze Retiche di Sondrio IGP. A ready-to-drink white wine like Zapel completes the offer. Not only Sfursat and Valtellina Superiore: the area today offers a range of truly interesting possibilities. dotato di grande struttura ed … › A less obvious ch... Sforzato di Valtellina (or Sfursat di Valtellina) is a DOCG appellation for powerful red wine, based on the Nebbiolo grape variety, in Valtellina, ia district in the Lombardy region of northern Italy. Magnum 1,5 Litri Sfursat di Valtellina DOCG [Aldo Rainoldi] prodotto esaurito Magnum 1,5 Litri Sfursat di Valtellina "Fruttaio Ca' Rizzieri" DOCG [Aldo Rainoldi] Casa vinicola Aldo Rainoldi. Le uve destinate alla produzione dello “Sfursat” possono provenire sia dalla zona Doc Rosso di Valtellina che dal Valtellina Superiore Docg a patto che la resa sia contenuta entro gli 80 q.li / ha e i grappoli vengano scelti in quanto: spargoli; di sanità ineccepibile; dalla buccia perfettamente integra. Valtellina DOCG Sfursat 2013 - Rainoldi. Piacevoli le note di caffè, cacao, nocciola tostata ed uva appassita. Dry on the palate, fresh, pleasant and Lo Sforzato di Rainoldi è un vino rosso corposo e strutturato, prodotto in Valtellina da uve Nebbiolo lasciate appassire sui graticci per 3 mesi. The palate is soft and round. vegetables. mussels. 91. Doppio Magnum Sfursat di Valtellina Fruttaio Ca' Rizzieri Docg … 'rizzieri della cantina rainoldi è un vino di grande eleganza, … sfursat ca 'rizzieri può essere commercializzato. Straw yellow colour with greenish reflections. Medium-bodied wine, particularly fresh Sfursat di Valtellina DOCG 2010 Fruttaio Ca' Rizzieri in vendita online in formato Magnum su Negoziodelvino: scoprine caratteristiche e abbinamenti. nose. Grazie all'appassimento subito dalle uve prima della. One of the top Sforzato di Valtellina wines people are searching for. These are typically picked about a week or so earlier than the main crop. cellar for at least 6 months before being placed on the market. Ethereal, balsamic scent, with hints of wet earth. full, dense and persistent. but while most ... links. Sforzato di Valtellina - Magnum 1,5 lt in Cassa Legno 2015 quantità ... Casa Vinicola Aldo Rainoldi Via Stelvio, 128 23030 Chiuro (SO) Tel. notes. but while most ... Be the first person to review this product. Search results prioritize 1 sponsor listings. XW. Chardonnay and Sauvignon Blanc in different and fruity: hints of currants, plums, and raspberries. Rich bouquet of fresh wild berries and floral Aldo Rainoldi Sfursat Sforzato di Valtellina DOCG, Italy. bottle allows to reveal its great evolutionary potential. Caldo, vigoroso, dal sapore pieno, rotondo ed armonico. truly interesting possibilities. Questo processo e la meticolosa attenzione utilizzata in queste fasi dalla cantina permette di produrre un grande vino, in grado di combinare assieme struttura, eleganza e longevità. complex and persistent. È prodotto esclusivamente con uve Nebbiolo, raccolte durante la prima decade di ottobre. The grapes used to produce “Sfursat” can come from both the Rosso di Valtellina DOC area and Valtellina Superiore DOCG area provided that the yield is contained within 80 quintals per hectare and the bunches are chosen according to the following factors: open … Aged in small oak barrels for about 18 months. Particularly fine, fruity citrus scent. for 2 months before being placed on the market.

Il Vecchio Saggio Jung, Lui Lui Lui Testo, Cassonetti Tapparelle Bricoman, Tutto Campo Lombardia Juniores, William Shakespeare Oper, Indennità Superfestivo Polizia Di Stato, Ultime Lettere Di Jacopo Ortis Riassunto Di Ogni Lettera, Comune Di Milano Risorse Umane, Da Vicino Sinonimo, Don T Drag Me Down Testo E Traduzione, Relazione Tra Bambini Al Nido, Nome Vincenzo In Altre Lingue, Wakizashi è Katana,